Podmínky prodeje
Prodej vajec z malochovu
- Vejce mohou pocházet pouze z vlastního hospodářství.
- Prodejní místa: vlastní hospodářství, tržnice/tržiště, místní maloobchodní prodejna (zásobující konečného spotřebitele).
- Vejce musí být prosvícená a označená (trvanlivost, jméno a adresa chovatele).
- Výjimka: při chovu do 50 nosnic není povinné značit jednotlivá vejce.
- Čerstvá vejce lze prodávat max. 21 dní od snášky, přičemž minimální trvanlivost je 28 dní od snášky.
- Uchovávat je nutné při nekolísavé teplotě.
Množství prodeje:
- Konečný spotřebitel: max. 60 vajec / týden
- Tržiště: max. 60 vajec / 1 spotřebitel
- Maloobchodní prodejna: max. 600 vajec / týden
Prodej čerstvého králičího masa
- Maso musí pocházet z vlastního chovu a lze jej prodávat přímo spotřebiteli pro domácí spotřebu.
- Prodávat lze pouze čerstvé, neporcované maso (hlava nesmí být oddělena).
- Prodejní místa: vlastní hospodářství, tržnice/tržiště, místní maloobchodní prodejna.
- V maloobchodní prodejně musí být uvedeno upozornění:
„Maso není veterinárně vyšetřeno – určeno po tepelné úpravě ke spotřebě v domácnosti spotřebitele.“
Množství prodeje:
- Maximální roční produkce: 2000 ks krůt/hus/kachen nebo 10 000 ks ostatní drůbeže
- Týdně: 10 krůt / 10 hus / 10 kachen / 35 ks ostatní drůbeže
- Králíci: max. 10 kusů týdně